lauantai 18. toukokuuta 2013

Valkosuklaajuustokakku



Tämä juustokakku hurmaa valkosuklaisella maullaan. Pohja on täyteläisen vaniljainen ja raikkautta tähän kakkuun saat lisäämällä valkosuklaajuustotäytteeseen esimerkiksi punaviinimarjaa tai mustikkaa.

POHJA:

100g voita

1dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

TÄYTE:
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100g sokeria (hieman reilu 1 dl) 
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
1 prk ranskankermaa
130g valkosuklaata (1 padan levy)

paista 150°C n. 1h 15 min


MARJATÄYTE:
1 dl marjoja (soseuta)
3 rkl sokeria

OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi
3. Painele taikina irtopohjavuokaan ja nosta hieman reunoillekin 

4. Sekoita tuorejuusto ja sokeri
5. Lisää munat ja sekoita hyvin
    Lisää ranskankerma, perunajauho ja puolikkaan sitruunan mehu
6. Lisää sulatettu valkosuklaa
7. Kaada täyte pohjan päälle.
Halutessasi perinteisen valkosuklaajuustokakun voit paistaa kakun ilman marjatäytettä

Mikäli haluat marjatäytteen, soseuta marjat tehosekoittimella ja lisää niihin sokeri.



7. Lisää marjaseos pilkkuina juustokakun pintaan. 1 "pilkku" =  n.1tl
8. Vedä veitsellä pilkkujen läpi saadaksesi kauniin kuvion kakun pintaan
8. Paista 150°C n. 1h 15 min
9. Anna valmiin kakun jäähtyä mieluusti yön yli irtopohjavuoassa
(Kakun on hyvä antaa jäähtyä vähintään 3 tuntia, että juustotäyte ehtii jähmettyä.
10. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tomusokerissa pyöritellyillä marjoilla


KAUPPALISTA:
Maustamatonta tuorejuustoa 200g (esim. Philadelphia)
2 munaa
Sitruuna
Ranskankermaa 1 prk 
Valkosuklaata (130g = 1 padan levy)
1 dl marjoja (punainen viinimarja, mustikka, vadelma)
Voita
Sokeria
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Perunajauhoja

VINKKEJÄ:

Tämä ohje on halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaan. Mikäli teet esim 24cm irtopohjavuokaan, voit tehdä täytteen kaksinkertaisena. Näin kakusta tulee muhkea. Pohjaa riittää tällöin varmasti jopa 1,5 kertainen annos, joskin itse olen tehnyt senkin kaksinkertaisena, koska mielestäni murea pohja on ehdottomasti tämän kakun herkkua.

Marjatäytteen voi valita oman mieltymyksen mukaan. Itse pidän punaviinimarjasta, koska se tuo hieman kirpeän, mutta raikkaan maun vastapainoksi makoisalle valkosuklaalle. Myös mustikka toimii hyvin!

Kakku kannattaa antaa jäähtyä yön yli ennen kuin otat sen irti irtopohjavuoasta, näin vältyt kakun pinnan halkeamilta. Kun tein torstaina kakun itse, oli sillä aikaa olla vain noin pari tuntia jääkaapissa, jolloin pinta vähän halkeili kun poistin kakun irtopohjavuoasta. Eipä se tosin makuun haitannut ollenkaan. Mikäli halkeamia tulee, jäisistä marjoista saa ihanan koristeen pyörittelemällä ne hieman tomusokerissa ja lisäämällä kakun päälle.

Ps: Olenpa kerran testannut tämän juustokakun ilman ranskankermaakin ja voin sanoa, että toimii kyllä niinkin, joskin täyte on hieman pehmeämpi! ;)

13 kommenttia:

  1. Ajattelin testata tätä. Mutta montako liivatelehteä tulee? Ei ole ohjeessa? -Kyllikki

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta ohjeesta. Kaikkia tarvikkeita ei ihan ollut mutta hyvää silti tuli. Erityis kiitos ihanasta pohjan ohjeesta. Tulee päätymään varmasti moneen kakkuun. Kerrankin taikina jonka tekee mieli syödä eikä vaan kakun päällisiä. Mikähän on vikana kun kaikki koikeilemani juustokakut halkeavat jo uunissa? Kauniita kakkuja olet tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Moi Kyllikki.
    Pohjaan ei tule liivatetta ollenkaan, koska se paistetaan uunissa ja muna ja perunajauhot hyydyttävät kakun, eli liivatetta ei tarvita.

    Kakun pohja on kyllä erittäin hyvä ja herkullinen. En muista mistä itse tämän ohjeen aikoinaan löysin, mutta olen kyllä käyttänyt tätä monessa. :) En osaa sanoa mistä halkeilu johtuu, olisiko kenties liiallisesta kuivumisesta? itsellänikin tosin aina välillä niin käy ja varsinkin jos kakun ottaa irtopohjavuoasta liian aikaisin pois pinta herkästi halkeaa. Tämän vuoksi kannattaakin malttaa antaa juustokakun "oleentua" yön yli. Onneksi kuitenkin marjoilla saa koristeltua jos halkeamia tulee! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta ja selkeistä kuvista! Mietinkin, että miten nuo ihanat marjaraidat tehdään ja nythän sekin selvisi. Tämä on sun kakuista mun lemppari kyllä. Jonna

    VastaaPoista
  5. No niin, nyt tarkistin ohjeen vielä kertaalleen ja olihan sinne tosiaankin ihan kuvia myöten jostain eksynyt liivate. Katselin siis vielä uudelleen pienen reseptikirjani ja koska en sieltä ohjeesta liivatetta löytänyt, poistin sen myös ohjeesta ja kuvasta! :) Ihana kun olette tarkkoja, vastaisuudessakin tarkat lisäsilmät ja kommentit ovat erittäin tervetulleita! ;)

    VastaaPoista
  6. Hups, jätin reseptissä ja ostoslistassa mainitut sitruunamehun ja perunajauhot pois, koska niitä ei mainittu ohjeessa missään vaiheessa.. ? Yritin kyllä tavata ohjetta useampaan kertaan, mut en minä niitä bongannut jälkikäteenkään.. lmeisesti siihen täytteeseen ne olisi pitänyt laittaa? Nyt jännityksellä odotan, et mitä tulee uunista ulos? Varmasti kyllä jotain syötävää, se on varma! Sen verran hyvät tuoksut jo on :D Mut hyytymistä vähän jänskään.

    VastaaPoista
  7. No hups minua... :) Korjasin reseptiä. Näin nämä reseptit tarkentuu kun on useampi silmäpari niitä lukemassa! ;) Uskon että hyytyy kyllä hyvin vaikka perunajauhon ja sitruunan jättää pois ja makukin on varmasti hyvä. Itse olen unohtanut joskus ranskankerman ja joskus perunajauhot, mutta hyvää on tullut! :) Toivottavasti onnistui ja maistui! :)

    VastaaPoista
  8. Tein tämän kakun viikko sitten, ja herkkua oli. Jaan reseptisi blogissani, ja linkin tänne :) Mukavaa syksyn alkua!

    terkuin Riikka (www.kotilablogi.blogspot.fi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Riikka! Kiva kuulla, kiitos palautteesta! Ihana blogi sinulla, piipahdin vastavierailulla. Aurinkoa syksyysi. :)

      Poista
  9. Ajattelin tehdä tämän herkun joulupöytään.Onko kokemuksia pakastamisesta?Helpottaisi jos onnistuu.Mä oon tehnyt tätä useasti,eri marjoilla ja toimii loistavasti.Teen tämän nyt isompana,pitääkö huomioida jotakin paistamisessa?Kiitos kaikista suklaisista ja muistakin ohjeista...-Pikke-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pikke! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Minulla ei ole kokemusta pakastamisesta. Hmm.. Paistamisen suhteen suosittelen ehkä pidentämään hieman paistoaikaa, ettei jää raa'aksi keskeltä. Jos pinta näyttää tummuvan liian nopeasti, voit lisätä vaikka leivinpaperin pinnan suojaksi. :)

      Poista
    2. Hei!
      Minä olen joskus pakastanut, ei tuntunut pahemmin kärsineeltä, hyvin tuli kaikki syötyä😋

      Poista
  10. Kokeilin nyt tätä reseptiä, kakku oli uunissa noin 1h 20 min ja pinta repesi jo uunissa, vähän ennen kuin otin sen pois. Paistoinko liian kauan? Saako kakku olla reilusti hyllyvä kun sen ottaa uunista ulos?

    VastaaPoista