torstai 20. kesäkuuta 2013

Brita-kakku ja herkullista juhannusta!


Brita – kakku


Brita-kakku on ehdotomasti kesäkakkujen kuningatar! Kesän ensimmäisistä tuoreista mansikoista tehdyn Brita-kakun maku on joka kesä aina yhtä hurmaava! Pohja on maukas ja rapea marengin ansiosta. Sisällä tässä kakussa on kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Hain suussa sulavan herkulliset kesän ensimansikat Juhmon marjatilalta Tuusulasta! Mansikkakauden tullen sieltä saa erinomaiset mansikat myös pakkaseen.

POHJA:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl kermaa (myös maito käy)
2 ¼ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria

MARENKI:
3 valkuaista
2 ¼ dl sokeria

OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vaahdottaen
3. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot ja kerma
4. Levitä pohja leivinpellille

5. Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen sokeri. Vaahdota marenki kiinteäksi.
6. Levitä marenki pohjan päälle
7. Paista 175°C:ssa n.20 min tai kunnes marenki on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Perkaa ja halkaise mansikat ja vaahdota täytteen kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
8. Puolita jäähtynyt pohja kahtia ja levitä ensimmäisen kerroksen päälle kermavaahtoa ja mansikoita. Lisää toinen kerros ja koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Kermaa (yhteensä n 6 dl)
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Mansikoita 2 litraa tai enemmän! :)

VINKKEJÄ:
Tein tällä kertaa pohjan uunipelliin, joka on sisämitoiltaan 37 x 33cm. Pohjan olen tehnyt myös joskus isommalle uunipellille, joka on sisämitoiltaan  41x 33cm.

Pohja leviää paistettaessa jonkun verran, joten uunipellin reunalle kannattaa jättää pari senttiä leviämisvaraa.

Levitettäessä pellille kakkupohjan paksuus on vain n. 1 cm, riippuen tietysti pellin koosta.

Brita-kakun pohjan voi hyvin tehdä mukaan vaikka retkelle tai mökille. Kakku on helppo koota vasta paikanpäällä, kun mukana on vaahdotettu kerma ja mansikoita.

4 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla! Kiva kun vierailit omassani. Toki minut saa linkittää, se ois kiva. =) Sinulla näyttääkin olevan monta ihanaa blogia, mutta linkitän ainakin tämän. ;) Täällä on herkullisia reseptejä ja kiva kun olet jaksanut värkkäillä noin tarkkoja ohjeita. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkumonsteri! :) Joo, noi muut blogit on jääneet suunnitteluasteelle ja tämä Marian Herkkupuoti sitten otti tuulta siipiensä alle ja lähti liikkeelle! :)

      Poista
  2. Maria,
    tämä blogi, uskomattomat taidonnäytteesi ja kauniit kuvat saavat haukkomaan henkeä - upeaa! Kaikkea hyvää kesääsi ja toivottavasti pääsen maistiaisille - det smakar i munnen:) Katja

    VastaaPoista