tiistai 4. kesäkuuta 2013

Brownies

Suklainen Brownie on joka herkkusuun unelma! Brownien maku on todella täyteläinen ja samettisen suklainen, lämpimänä vaniljajäätelön, tai marjaisan moussen kera nautittuna se vie kielen mennessään! 



BROWNIES:
200g voita
200g tummaa suklaata 
3 munaa
3 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
100 g maitosuklaata paloina
100 g valkosuklaata paloina
75 g pätkistä paloina
75 g hasselpähkinää murskattuna

OHJE:
1. Sulata vesihauteessa suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Lisää suklaavoisula munasokerivaahtoon


4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
5. Lisää pilkotut suklaat ja pähkinät
6. Paista 175°C:ssa 30-40 min riippuen astian koosta
Nauti brownie hieman jäähtyneenä, mutta edelleen lämpimänä jäätelön ja tuoreiden marjojen kera.



KAUPPALISTA:
Voi
Tummaa suklaa
Munia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhe (tummaa)
Vaniljasokeri
Leivinjauhe
Maitosuklaa (Fazer Caramel-vaalea maitosuklaa)
Valkosuklaa
Pätkis
Hasselpähkinä (kokonaisia)

VINKKEJÄ:
Brownie kannattaa olla hieman ”raaka” vielä kun sen ottaa uunista, mutta taikina ei kuitenkaan enää ”hölly” kun otan sen itse uunista. Joku kerta olen joutunut paistamaan jopa miltei 50 minuuttia kun käytin hieman pienempää vuokaa ja browniesta tuli melko paksu.

Brownie on herkullisinta hieman lämpöisenä jonkun kylmän lisukkeen ja raikkaiden marjojen kera. Kun brownie on kertaalleen jäähtynyt siitä on helppo leikata siistejä paloja, jotka voi lämmittää ennen tarjoilua. Brownien suklainen maku tulee parhaiten esiin hieman lämpimänä.

Suklaan ja pähkinän määrä ja suhteet vaihtelevat itselläni aina joka kerta hieman riippuen siitä mitä kaapista kulloinkin löytyy. Myös erilaisilla suklailla (kuten Fazeriina, Geisha, Da Capo) saa mukavia vivahteita brownieen.

Vaniljajäätelö raikkaiden marjojen (mansikka, vadelma) kera sopii erittäin hyvin tarjoiltavaksi lämpimän brownien kanssa. Myös esim. vadelmamousse sopii ihanasti. Toki voit tarjota brownieseja jäähtyneenä myös vaikka vain kuorrutettuna tomusokerilla.


1 kommentti:

  1. Kiitos kivasta blogista! Millaiseen vuokaan olet tehnyt brownien? onko pyrexin perus lasivuoka liian pieni? tein täältä tyttäreni ristiäisiin legendaariset viipalekeksit ja browniet---nammmm!

    VastaaPoista