keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka Railinpäivän kunniaksi!

Raparperipiirakka on makoisa kesäinen herkku, joka sopii nautittavaksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.


POHJALLE:
½ l raparperiä
1 dl fariinisokeria

TAIKINA:
2 munaa
1 dl sokeria
½ dl voisulaa (n.25g)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sulata voi
3. Lisää vuorotellen maitoa, jauhoja ja voita

4. Laita uunivuoan pohjalle raparperit ja päälle fariinisokeri
5. Lisää päälle taikina
Paista 175°C n.25 min tai kunnes pinta on saanut hieman ruskean värin
Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kera

KAUPPALISTA:
Raparperiä
Fariinisokeria
Munia
Sokeria
Voita
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Maitoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti