sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Valkosuklaamousse


Valkosuklaamousse on suussasulavan herkullinen jälkiruoka! Sen pehmeään ja täyteläiseen makuun sopii kaveriksi näin kesällä esimerkiksi tuoreet mansikat! 
Valkosuklaamousse sopii myös hyvin täytekakun täytteenä ja erottuu kauniisti käytettäessä tummaa täytekakkupohjaa. 



VALKOSUKLAAMOUSSE:
2 munaa
1 dl sokeria
400g valkosuklaata
4dl kermaa
½ sitruunan mehu
2 ½ tl liivatetta

OHJE:
1. Vaahdota kerma ja sulata suklaa
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Lisää munasokeriseokseen sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin
4. Lisää hieman jäähtynyt liivate
5. Lisää lopuksi kerma ja sekoita varovasti

(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna liivatesitruunaseoksen jäähtyä ennen kuin lisäät sen taikinaan)

KAUPPALISTA:
Valkosuklaata
Munaa
Sokeria
Kermaa
Sitruuna
Liivatejauhetta

VINKKEJÄ:
Kun lisäät munasokeriseokseen valkosuklaan, kannattaa suklaata lisätä vähän kerrallaan ja sekoittaa hyvin. Myös munasokerivaahdossa käytetyt munat kannattaa olla huoneenlämpöisiä, koska valkosuklaa saattaa joskus ”jämähtää” jos se on kosketuksissa kylmän munasokerivaahdon kanssa.

Olen vaihdellut valkosuklaan määrää, käyttänyt joskus vain 300g ja sekin toimii hyvin. Lidlistä saa hyvää ja edullista valkosuklaata 200g paketeissa.

Mikäli valkosuklaamoussea käyttää täytekakun täytteenä suosittelen käyttämään tummaa kakkupohjaa, näin vaalea mousse erottuu kauniisti kakkua leikatessa. Vaaleaan kakkupohjaan mousse sopii myös hyvin, mutta ei erotu sieltä värinsä puolesta ollenkaan kakkupohjasta.

4 kommenttia:

  1. Synttärikakku saa väliinsä tätä! :)

    VastaaPoista
  2. Hei, valmistan mutakakkua ja ajattelin valmistaa siihen viereen lautaselle mousseea. Kannattaakohan mousseen tällöin lisätä ollenkaan liivatetta, jotta se säilyy kuohkeana? Sen ei tarvitse olla siis lusikoitavaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Varmasti pystyy tekemään ilman liivatettakin, jos ja kun mousse ei tule täytteeksi täytekakun väliin. :) On varmasti todella maukasta mutakakun kanssa ja vaikka marjojen kera! :)

      Poista