keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Piksikakku - kinuskinen herkku


Piksikakku 

Piksikakku on makeanystävän herkku, jossa on vaalea maukas pohja ja herkullisen kinuskinen päällinen. Tämä ohje löytyi vanhan leivoskirjani ensisivuilta, mutta en ole tehnyt tätä valehtelematta 15 vuoteen, joten päätin kokeilla ohjetta jälleen pitkästä aikaa ja kyllä kannatti! :) Ohjeen nimikin saattaa oikeasti olla ”pitsikakku”, mutta jostain syystä se on leivoskirjassani nimellä piksikakku, joten olkoon se nyt tässäkin niin.

POHJA:
4 dl sokeria
4 munaa
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200g voita (sulatettua)

PÄÄLLYS:
200g voita
4 dl fariinisokeria
8 rkl kermaa

OHJE:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää vuorotellen maito, keskenään sekoitetut jauhot ja sulatettu rasva
3. Paista 175°C n 20 min tai kunnes pohja on saanut kauniin ruskean värin
4. Kiehauta päällysen aineet kun pohja on paistumassa uunissa
5. Lisää päällinen ja paista vielä hetkisen ( n. 5 min)
KAUPPALISTA:
Sokeria
Munia
Kermaa /maitoa
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Voita
Fariinisokeria

VINKKEJÄ:
Ohje on uunipellilliseen. Uunipelli johon piiraan tein on sisämitoiltaan 33x41cm.  Pienemmälle pellille tehtäessä pohjasta saa vastaavasti korkeamman.

Päällisen kinuski kannattaa kiehauttaa vain nopeasti, parin minuutin ajan. Mikäli kinuskia keittää pidempään on vaarana, että siitä tulee kova.
Pohja kannattaa olla tarpeeksi paistunut, ennen kuin päällisen lisää pinnalle, ettei se vahingossa ”humpsahda” piiraan sisukseksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti