torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 11. luukku - Minttusuklaiset appelsiinikuppikakut

Appesiinisuklaakakku on ehdottomasti yksi herkullisin tuntemani leivonnainen ja ajattelin tehdä ohjeen pohjalta tällä kertaa pieniä suloisia kuppikakkuja. Myös After Eightin herkullinen maku cookieseissa oli niin ihana, että päädyin tekemään myös näiden pienten kuppikakkujen kuorrutteeksi After Eight-maitosuklaa kuorrutuksen.

APPELSIINIKUPPIKAKUT POHJA:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl appelsiinimehua (mieluiten tuorepuristettua)
2 appelsiinin raastettu kuori
100 g Fazerina suklaata
1 pätkispussi (140g)

Kuorrute:
2 dl kermaa
100g maitosuklaata
100g After Eight suklaata

Koristeluun:
Sokerimassasta tehtyjä pieniä kukkia tai esim helmiä ja valmiita lumihiutaleita Dr Oetker.

OHJE
1. vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
(tässä vaiheessa on hyvä siirtyä vatkaamaan puukapustalla tms, eikä vatkata liikaa)
5. Lisää pilkotut suklaat.
6. Jaa taikina pieniin kuppikakkuihin.
7. Paista 175°C:ssa n.20 min.
8. Valmista täyte: Lämmitä kerma kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaat. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja vaahdota suklaakerma sopivaksi sähkövatkaimella.
9. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele kuppikakut.

1 kommentti:

  1. Herkullisilta vaikuttavat nämäkin, aion kuitenkin tehdä jouluksi luumusuklaakonjakkikakun ohjeellasi. Se vaikuttaa aivan vastustamattomalta :p

    VastaaPoista