maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 6. luukku - Lakka-valkosuklaajuustokakku


Itsenäisyyspäivän kunniaksi halusin tehdä jotain sinivalkoista, mutta jotenkin lakkahillopurkki jääkaapissa houkutteli muuttamaan suunnitelmani, joten kakusta tulikin kultainen. Täytteenä tässä juustokakussa on lakkahilloa, valkosuklaata ja kaunis pinta saa värinsä paseeratusta lakkahillosta. Pinnalla koristeena valkosuklaata, helmiä ja boysenmarjoja.

LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU:
Pohja:
100 g voita
150 g kaurakeksiä
50 g mantelirouhetta

TÄYTE:
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa (vaahdotetaan)
200g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
200g valkosuklaa
3 rkl vettä
3 tl liivatejauhoa
4 rkl lakkahilloa (Lidlistä saa esim hyvää!)

KIILLE: 
1 ½ dl lakkahilloa (kivet paseerattu pois)
1 dl vettä
2 rkl vettä
2 tl liivatejauhoa

LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU OHJE:
1. Pohja: Sulata voi, murenna kaurakeksit ja sekoita pohjan aineet keskenään. Levitä pohja tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle, johon olet laittanut leivinpaperin. (Vuoraa myös reuna leivinpaperilla.)

2. Täyte: Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja tomusokeri.

4. Lisää sulatettu valkosuklaa.
5. Lisää valmis ja hieman jäähtynyt liivate.
(Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Sekoita 3 rkl veden sekaan 3 tl liivatejauhetta. Anna turvota 5 minuuttia ja lämmitä 20 sekunttia mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman.)
6. Lisää vaahdotettu kerma.
7. Lisää lopuksi munasokerivaahto.
8. Lisää täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä.
9. Valmista kiille: Kiehauta lakkahillo ja sokeri, lisää valmis liivate, sekoita tasaiseksi. (Liivatteen valmistaminen jauheesta. Lisää veteen liivatejauhe ja anna turvota 5 min. Lisää lämpimään nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.)

VINKKEJÄ:
Tein itse tämän kakun tällä kertaa 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja tästä tuli melko korkea. Suosittelenkin käyttämään vähintään 24cm vuokaa.

Lakkahilloa riitti kokonaisuudessaan yksi Lidlin 400g:n purkki.

Jos haluat täytteestä kivettömän voit paseerata myös siihen tarkoitetun lakkahillon. Itse halusin jättää täytteeseen laitettavaan hilloon myös kivet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti