perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 9. luukku Kinuski-sukaa tartaletit

Tämän päivän joulukalenterista aukeaa herkulliset kinuskitartaletit, joissa päällä on vaaleaa maitosuklaata ja raikkautta tähän makoisaan herkkuun tuovat tuoreet marjat.
KINUSKITARTALETIT: 
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl tomusokeria
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 muna 

Täyte:
2 dl kermaa
2 dl muscovadosokeria (TAI fariinisokeria)
2 rkl maizenaa

Päälle: 
2 dl kermaa
200g suklaata
20g voita

Koristeeksi: Tuoreita vadelmia, boysenmarjoja tai muita tuoreita marjoja

KINUSKITARTALETIT OHJE:
1. Valmista pohjataikina: Sekoita voi ja pohjan kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi, lisää lopuksi muna. Anna taikinan oleentua kylmässä pari tuntia tai yön yli.
2. Voitele tartalettivuoat. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinasta palloja ja kauli hieman pehmennyt taikina jauhotetun leivinpaperin päällä  ohueksi levyksi, joka on hieman suurempi kuin tartaletti vuoka. Painele taikinalevy vuokaan tasaisesti pohjaan ja reunoille.  Painele pohjaan vielä haarukalla muutama reikä.  Paista 200°C:ssa n.10-12 minuuttia tai kunnes pohjat ovat saaneet hieman väriä.
3. Valmista täyte: Kiehauta kermaa ja sokeria kattilassa n.20 min. Lisää lopuksi pari ruokalusikallista maizenaa.
4. Levitä vielä  lämmin ja hyvin levittyvä täyte tartalettien päälle ja anna olla jääkaapissa kunnes kinuski on hieman kohmettunut.
5. Valmista suklaakuorrute: Kuumenna kerma ja ota kattila liedeltä, lisää joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuorrute lämpimänä tartalettien päälle.
6. Koristele tartaletit ennen tarjoilua.


VINKKEJÄ: 
Tästä taikinasta tuli kahdeksaan tartalettivuokaan jotka ovat halkaisijaltaan n. 10cm. Punnitsin taikinan ja jaoin sen tasaisesti kahdeksaan eri osaan.

Ps: Tämä kalenteri senkun viivästyy ja mietin nyt jo ihan tosissaan, että aukeaakohan kaikki luukut ennen jouluaattoa. Aivan mua jännittää itteänikin! ;) Ihanaa joulun odotusta joka tapauksessa kaikille! 

1 kommentti:

  1. Hei! Olen innokas Koko Suomi leipoo TV- ohjelman katselija. Eksyin tänne blogiisi ensimmäistä kertaa nyt etsiessäni aivan viimeisessä Koko Suomi leipoo joulujaksossa leipomaasi luumu kakun ohjetta, ja mietinkin, mahtaako siihen olla ohje jossakin? -Matilda

    VastaaPoista